Volledig scherm
Impressie van de surfattractie Rif010 in de Steigersgracht in Rotterdam © Rif010

Raad van State: Surfattractie Rif010 in Rotterdam mag doorgaan

De surfattractie Rif010 in het centrum van Rotterdam mag doorgaan. De Raad van State heeft vanmorgen de bezwaren van omwonenden afgewezen.

Rif010 is een watersportfaciliteit waarbij een deel van de Steigersgracht wordt afgesloten. Een golfgenerator zal er golven op wekken voor surfers, kanoërs en zwemmers.

De plannen voor de surfattractie lopen al jaren. In 2014 kozen Rotterdammers dit als laatste Stadsinitiatief, maar omwonenden en de nabijgelegen kerk en een kloostergemeenschap protesteren vanwege de te verwachten overlast. Ondanks de oplopende kosten voor juristen, onderzoeken en ontwerpaanpassingen zette Rotterdam het plan door. Met de uitspraak  van het hoogste rechtsorgaan in Nederland nu zou Rif010 nog dit jaar realiteit kunnen worden.  Een van de aanpassingen is een overkapping, die het geluid moet dempen.

Het bedrag voor het Stadsinitiatief bedroeg 3 miljoen euro. Hiervan heeft de RiF010-organisatie 747.000 euro gekregen voor de voorbereidingskosten. Uit dit budget werden bijvoorbeeld tal van onderzoeken, maar ook het werk van de architect en de uren van de initiatiefnemer betaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam