Volledig scherm
Guido de Jong. © Roel Dijkstra

Raad Vlaardingen trekt extra geld uit voor stadsevenementen

Vlaardingse organisatoren van evenementen kunnen opgelucht ademhalen: zij krijgen 150.000 euro extra voor hun activiteiten, zo besloot de gemeenteraad gisteravond.

De afgelopen maanden trokken verschillende organisatoren aan de bel over de alsmaar oplopende beveiligingskosten.

Quote

Het betekent dat we vol door kunnen met de uitgebrei­de versie van het Bevrij­dings­fes­ti­val

Guido de Jong

Dat begon de organisatie van het Zomerterras, waarna ook de teams achter onder meer Koningsdag en het Bevrijdingsfestival van zich lieten horen.

Organisatoren waarschuwden voor verschraling van hun programma's. Zo ontbreekt bij het Zomerterras bijvoorbeeld al vijf jaar het straattheater en moet Koningsdag het komend jaar zonder Havenloop doen.

Het heeft de Vlaardingse raad ertoe bewogen om 150.000 euro extra voor evenementen uit te trekken. Dat extraatje is eenmalig en geldt alleen voor dit jaar.

IJsbaan

Verder heeft de raad het college opgedragen om in de nieuwe begroting meer geld voor evenementen uit te trekken. Zo moeten organisatoren ook de komende jaren uit de financiële nood blijven, bedachten de PvdA en VV2000/Leefbaar Vlaardingen, die ook succesvol voor een ton pleitten om een ijsbaan op te kunnen zetten.

Het voorstel werd niet zonder slag of stoot aangenomen. De SP, die een aantal maanden geleden een vergelijkbaar plan door onder meer de PvdA afgeschoten zag worden, betichtte de partijen van kopiëren en noemde het plan een verkiezingsstunt.

De partij verliet de zaal tijdens het stemmen. Andere fracties vonden dat 'schandalig' en 'kinderachtig'.

Vrijwilligers

Guido de Jong is blij met het besluit. Hij is betrokken bij de organisatie van onder meer de festiviteiten op Koningsdag en het Bevrijdingsfestival.

De Jong: ,,Het betekent dat we vol door kunnen met de uitgebreide versie van het Bevrijdingsfestival en dat we minder onderdelen hoeven te schrappen en zelfs extra dingen kunnen doen op Koningsdag.'' ,, Maar'', voegt hij eraan toe, ,,de Havenloop blijft eerlijk gezegd lastig, omdat het te kort dag is om dat alsnog te organiseren en vrijwilligers zijn opgestapt.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6148 stemmen