Volledig scherm
© Grootenhuijs Hans

Raadplaat: waar en wanneer is deze kiek geschoten?

raadplaatRotterdam ten top. Drijvend materieel, kranen, lading. Water dat klotst en de stad oneindig veel mogelijkheden biedt. De vragen voor de ware kenners: wáár is dit, wie herkent een paar vaartuigen of was hier zelf actief? In welke tijd is deze kiek geschoten en stáát dit er nog? Iedereen aan boord! Schrijf!

Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger aan de hand van een foto uit de oude doos. Deze week staan zij stil bij een forse brand in de Afrikaanderwijk die in maart 1968 ontvlamde door en simpel pannetje vlees op het vuur. Twee gezinnen raakten huis en haard kwijt.

Reageren op onze raadplaat? Stuur dan een mailtje naar rd.toen@ad.nl.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam