Volledig scherm
Korpschef Frank Paauw van de politie Rotterdam-Rijnmond bij het Beatrixpark in Schiedam. © anp

Raadsels rond fatale schietpartij in Schiedam

De toedracht van de schietpartij in het Schiedamse Beatrixpark, waarbij maandagavond een man uit Capelle aan den IJssel door politiekogels om het leven kwam, is door raadsels omgeven. Van het slachtoffer werd gedacht dat hij een vuurwapen had, maar hij bleek ongewapend. Van de 'beroofde' man die de politie belde, ontbreekt elk spoor.

Volledig scherm

De doodgeschoten man is de 21-jarige Mitchel Winters. Het Openbaar Ministerie zegt dat nog niet te kunnen bevestigen. Bronnen op social media doen dat wel. Wat hij in het Beatrixpark deed, is nog onduidelijk. Maar er zijn nog meer vraagtekens.

Die doemen nadrukkelijk op bij de melding die gedaan werd bij de politie. Even na half 8 belde een man het alarmnummer en vertelde te zijn beroofd, waarbij op hem was geschoten. De man is onvindbaar en nergens zijn hulzen gevonden.

Schoten
Een getuige meldde iets later nabij het complex van sportvereniging Excelsior'20 duidelijk een aantal schoten te hebben gehoord. Niet ondenkbaar is dat die van de politie waren. ,,We hadden onderhoudswerkzaamheden verricht en zaten voor een pauze op het terras, toen we hoorden schieten. Pang, pang, pang, ging het. Er werd vijf, zes keer geschoten,'' zegt de 70-jarige man die anoniem wil blijven.

Volgens de onderhoudsman van de sportclub is de parkeerplaats een bron van criminele activiteiten. ,,We fietsen er maar langs zonder de kant van die duistere personen op te kijken.'' Een ander clublid zegt regelmatig te zien dat op de parkeerplaats drugs worden verhandeld. ,,De afnemers staan dan in hun auto te wachten en een mannetje op een scooter komt het spul afleveren. Het gaat allemaal snel.''

Parkeerplaats
Ook voor Rick Bronwasser, voorzitter van voetbalclub PPSC, die nabij de parkeerplaats is gehuisvest, is het terrein een steen des aanstoots. ,,Er zijn prima contacten met de politie, maar niemand kan hier 24 uur per dag de boel in de gaten houden. Als je ons vraagt: voelen we ons veilig? dan is het antwoord nee.

Burgemeester Lamers erkent dat in de in de omgeving sprake was van drugsoverlast. ,,Maar daar hebben we tegen opgetreden. Ook surveilleert de lichtblauwe brigade overdag meer en bezoekt de politie 's avonds de plek vaker. Ik begrijp het gevoel van onveiligheid, maar er is steeds minder aanleiding voor.''  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam