Volledig scherm
Laura Poot. © Peter de Jong Fotografie

Radio 538 betaalt embryo’s koe voor ‘kalenderbabe’ Laura Poot uit Rockanje

Laura Poot (22) uit Rockanje droomt er al jaren van om koeien van het speciale runderras Jersey te hebben. Ze kocht twee embryo’s van een prijswinnende Jersey-koe uit Duitsland die door middel van een winactie nu óók nog eens betaald worden door Radio 538. 

Radio-dj Frank Dane verraste haar vanochtend met het goede nieuws. Laura is ‘ontzettend blij’ dat de embryo’s van de kampioenskoe door het radiostation worden betaalt. De kosten: 927 euro. Lang hoeft Laura niet meer te wachten voordat haar droom uitkomt, haar koe staat inmiddels op het punt van bevallen. ,,Ze is 13 januari uitgerekend, dus het kan elk moment gebeuren’’, vertelt Laura blij tegen Frank Dane.

Het andere embryo heeft het helaas niet gered. ,,Dat is jammer, maar ik ben al blij genoeg dat mijn droom uitkomt met één kalfje’’, vertelt ze. Fokken met het dier is ze ook nog niet van plan. ,,Ik wacht eerst nog even af hoe dit kalfje het doet en of ik met haar naar speciale keuringen kan, dan pas ga ik weer verder kijken.’’ 

Quote

Ze is 13 januari uitgere­kend, dus het kan elk moment gebeuren

Laura, die al haar hele jeugd in de boerderij van haar ouders woont, won het geld met de winactie Hierrr Met Je Rekening. De hele maand betaalt 538 de rekeningen van luisteraars. Geen rekening is te gek, zolang er maar een goed verhaal achter schuilt. Iedere dag maakt de opvallendste inzending kans om te winnen. 

Kalenderbabe

Onbekend is Laura niet meer in Rockanje. De jonge boerin was vorig jaar, samen met veertien anderen, te bewonderen in de boerinnenkalender van 2019. Dat beviel zó dat de 22-jarige Laura Poot uit Rockanje datzelfde jaar ook meedeed aan de landelijke verkiezing van Miss Boerin Nederland.

Volledig scherm
Laura Poot op de boerinnenkalender. © Rachel Bosman

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam