Volledig scherm
Raemon Sluiter met zijn pupil Kiki Bertens. © pro shots

Raemon Sluiter geeft 140 kinderen tennisles

De Rotterdamse Sporticonen, een stichting die bekende (oud-)sporters uit stad en regio in het zonnetje zet, sluit het sportjaar 2018 zondag af met de Raemon Sluiter Open. Deze tennisclinic met de Rotterdamse tenniscoach van sterspeelster Kiki Bertens wordt gehouden bij Lake 7 aan de Zevenhuizerplas in Zevenhuizen.

Bij elkaar 140 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar krijgen een dag tennisles van Sluiter. Ook zijn voormalige trainer Philip van Veluw en mental coach Errol Esajas zijn van de partij.

,,Het is volle bak zondag’’, zegt Ardie den Hoed namens de organisatie Rotterdamse Sporticonen. ,,Bij de Coen Moulijn Memorial Cup op sportpark Varkenoord kunnen we soms nog wel eens wat regelen, maar met vier banen is die extra ruimte er niet.’’

Den Hoed kijkt uit naar het mooie tennisdag met kinderen. ,,We willen de kinderen, van wie sommigen nog niet eens een racket hebben, een fijne dag bezorgen. Sluiter geeft ongeveer twee uur tennisles.’’

Deze week ging hij op bezoek in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. ,,Voor de kinderen die niet naar het evenement kunnen komen, brengen we het hen als het ware zelf.’’ Sluiter slaat zondag omstreeks 10.00 uur de eerste bal, het einde wordt tegen 15.00 uur verwacht.

Rotterdamse Sporticonen heeft begin volgend voorjaar eerbetonen op de rol staan met Leontien van Moorsel, Deborah Gravenstijn en Dirk Kuyt. Later in het jaar volgen onder anderen Robert Eenhoorn, Fatima Moreira de Melo en Jan Boskamp.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. ‘Mr. Songfestival weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mr. Songfesti­val weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’

    Weet u, ik dacht: kat in 't bakkie. Ik ben zo chauvinistisch als de tering, dus wat Roffa betreft is het bij mij alle dagen feest. Het is Rotterdam voor, Rotterdam na en - dat vooral - Rotterdam boven. Dus ach, was mijn stellige overtuiging, tijdens het Eurovisie Songfestival zal de stad bársten van de feestbeestende fuifnummers, uit alle krochten van Europa, die zich lallend laven aan al het fraais dat Rotjeknor heeft te bieden. Appeltje eitje!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam