Volledig scherm
Rahiied A. staat terecht voor vier moorden en zeven pogingen daartoe met insuline in verschillende zorgcentra in Puttershoek, Rotterdam en Ridderkerk. © ANP

Rahiied: Ik diende een van slachtoffers bij vergissing insuline toe

Rahiied A. heeft een bewoonster van het Rotterdamse zorgcentrum De Wetering in 2016 ‘bij vergissing’ insuline toegediend. Dat heeft de verdachte in de zaak van de insulinemoorden verklaard bij de politie. De insuline was voor een andere bewoonster bestemd. Op de vraag hoe het kan dat Rahiied zich vergiste, geeft hij ondanks lang aandringen van de rechter geen antwoord. 

Rahiied vertelde het verhaal huilend bij de politie. Het slachtoffer werd agressief na het toedienen van de insuline en raakte onwel maar overleefde de ‘vergissing’ wel. Bij het verzorgingshuis ontkende Rahiied de bewoonster insuline te hebben geïnjecteerd, omdat hij de twee vrouwen wel uit elkaar kon houden. Geconfronteerd met uitgeprinte foto’s van de twee vrouwen raakte Rahiied vanochtend geëmotioneerd. Hij barst in snikken uit en draait de foto’s om.  

De Wetering stond volgens de rechtbank in die periode onder toezicht van de inspectie. Er was sprake van personele onderbezetting, de inhuur van veel extern personeel en een hoge werkdruk. 

Flexpool

Met name de medicatie zou in die periode een rommeltje zijn geweest, aldus de rechtbank, die zich baseert op getuigenverklaringen. Rahiied werkte van juni tot oktober 2016 bij De Wetering. Hij maakte deel uit van de flexpool van zorgorganisatie Humanitas.

Rahiied staat terecht voor vier moorden met insuline en zeven pogingen daartoe. Dit gebeurde in Rotterdam, Puttershoek en Ridderkerk. De zaak begon maandag. Op advies van zijn advocaten zwijgt Rahiied, die net als gisteren een gespannen indruk maakt. Hij heeft, net als gisteren, een groen antistressballetje bij zich. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5852 stemmen