Volledig scherm
Badmeester Wim Niessen hoopt dat hij snel weer mensen kan verwelkomen. © Frank de Roo

Rampstart voor zwembadseizoen van buitenbad Schuagt in Krimpen aan de Lek

Het jaar 2019 is voorlopig een pechjaar voor buitenzwembad Schuagt in Krimpen aan de Lek. Door lekkages in leidingen, die achter elkaar aan de oppervlakte kwamen, is het populaire buitenbad dicht. Bedrijfsleider en badmeester Wim Niessen, die al meer dan twintig jaar het gezicht van het zwembad is, baalt: ,,Het zit ons niet mee.''

Het is een zonnige middag en een graadje of twintig. Niet bloedheet, maar normaliter komen er op zo'n dag zeker tweehonderd zwemmers naar het buitenzwembad. Nu is de deur wel open, maar een duik nemen, kan niet. ,,We blijven wel open'', vertelt Wim Niessen. ,,Ik wil niet dat we alleen een bordje neerzetten dat we gesloten zijn. Ik wil er zijn om uitleg te kunnen geven.''

Quote

De tegels werden nat, toen heb ik wel even staan vloeken

Wim Niessen, badmeester

De uitleg is eenvoudig, maar pijnlijk: eerder dit voorjaar werden lekkages ontdekt in de splitsingen van de hoofdleiding, die naar het zwembad leiden. Toen die eenmaal gedicht waren en het bad een paar dagen open was, ontdekte Niessen opnieuw narigheid: ,,De tegels werden nat, toen heb ik wel even staan vloeken'', geeft hij toe. Opnieuw een lekkage, dit keer ook bij de bollen in het bad die er mede voor zorgen dat het water schoon blijft. Dit keer besluit hij alle leidingen eruit te gooien. Maar dat neemt wat tijd in beslag.

Niessen hoopt op 30 mei weer open te kunnen. Vaak werd hem de vraag gesteld waarom de lekkages niet eerder in het seizoen verholpen konden worden. ,,Die lekkages zitten onder de grond, die zie je niet als er in het zwembad geen water staat.” Na de reparaties moeten de leidingen dertig jaar mee kunnen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam