Volledig scherm
50 Cent © ANP

Rapgroep G-Unit treedt op met 50 Cent in Ahoy

De Amerikaanse hiphopgroep G-Unit treedt op 14 september op met rapper 50 Cent in Ahoy. De rapper, die zelf ook deel uitmaakt van de groep, komt aan het einde van de zomer naar Europa ter ere van het 15-jarige jubileum van zijn debuutalbum Get Rich Or Die Tryin'

Het gastoptreden van de mede-rappers van G-Unit werd vandaag bekendgemaakt. De groepsleden van de hiphopformatie, Tony Yayo, Lloyd Banks en dus 50 Cent, groeiden met elkaar op in de wijk Queens in New York. Eind jaren 90 begonnen ze op te vallen in de rapwereld met hun mixtapes. Na het succes van het solo-album van 50 Cent in 2003 werd G-Unit bekend bij het grote publiek. 

Het door Eminem en Dr. Dre geproduceerde album Get Rich Or Die Tryin' bracht hitsingels voort zoals het met een platina plaat bekroonde 'In Da Club', 'P.I.M.P.' en '21 Questions'. Wereldwijd werden meer dan 10 miljoen exemplaren van het album verkocht. 15 jaar na dat succes zal 50 Cent deze nummers ten gehore brengen tijdens zeven concerten in Europa in september. De mede-groepsleden van G-Unit zullen hem hierbij vergezellen. 

De hiphopformatie heeft ook enkele succesvolle albums uitgebracht. Van het debuutalbum Beg for Mercy zijn wereldwijd 4 miljoen exemplaren verkocht. Hoewel de formatie van G-Unit meerdere namen heeft gekend sinds zijn oprichting eind vorige eeuw, is de basis met de drie jeugdvrienden altijd hetzelfde gebleven. 

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het concert in Ahoy. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam