Op de PC Boutensingel staat een groot bord met de tekst: I.V.M. overlast - Ganzen en ratten - Verboden te voeren. Op de etensresten komen niet alleen grote groepen vogels af die met hun uitwerpselen overlast veroorzaken; het trekt ook ratten aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de PC Boutensingel staat een groot bord met de tekst: I.V.M. overlast - Ganzen en ratten - Verboden te voeren. Op de etensresten komen niet alleen grote groepen vogels af die met hun uitwerpselen overlast veroorzaken; het trekt ook ratten aan. © Bart Hoogveld

Rattenoverlast in Capelle neemt toe: ‘Steek niet te veel energie in bestrijden, want het lukt nooit’

Op verschillende plekken langs Capelse wateren en in woonwijken zijn sinds kort weer de bekende matrixborden te zien: ‘Niet voeren!’ Daarmee hoopt Capelle de rat in toom te houden.

  1. Na elektrocutie, maaien en afdekken met grond duikt hij tóch weer op: de duizendknoop

    Na elektrocu­tie, maaien en afdekken met grond duikt hij tóch weer op: de duizend­knoop

    Elektrocutie, kort maaien, uitgraven. Vrijwel álles is uit de kast getrokken om de pesterige, taaie woekerplant duizendknoop bij het nieuwbouwwijkje Zuiderhof in Rotterdam-Zuid uit te roeien. Uiteindelijk heeft projectontwikkelaar Impact het hele spulletje uitgegraven en opgeslagen onder enorme stukken zwart plastic, om 'm door gebrek aan zonlicht en frisse lucht te elimineren. Maar wie kiekt daar schalks onder deze indrukwekkende afdeklaag uit? Jawel, de duizendknoop.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam