Reconstructie van dé kwestie die Rotterdam al tien jaar in zijn greep houdt: waarom lukt het niet met het nieuwe Feyenoordstadion?

VIDEOAl tien jaar droomt Feyenoord van een nieuw stadion. Al tien jaar denkt de gemeente mee. Maar nog altijd is er geen beslissing. Hoe kan dat? Reconstructie van een slepend proces, met hoofdrollen voor falende bestuurders, rivaliserende multimiljonairs en fanatieke supporters. ‘Als dit niet lukt, zoekt Feyenoord het zelf maar uit.’

6 reacties

 • J Buik

  1 dag geleden
  Wat een gezeur máar als we de bouw tekening er bij halen om de kuip te vernieuwen stuk goedkoper meer mensen En de kuip blijft de kuip we hadden al 50miljoen van een rijke Rotterdammer kunnen krijgen
 • Jan Pieter Groeneveld

  1 maand geleden
  Het waarom bij Feyenoord-City is simpeler dan het lijkt. Geld. En dan vooral wie er moet verdienen aan dit project. Dat verdienen kan alleen in de aan- en verkoop v/d grond door Feyenoord City. Baten-Kosten=Winst 2.400 - 1.750 = 650 miljoen Euro Feyenoord ontwikkeld. De winst is dus een keurig, gratis en gloednieuw stadion voor Feyenoord. Dan komt het. Daar zijn de rijke Rotterdammers/Feyenoorders (=) grondeigenaren het niet mee eens. Dat geld moet in hun zakken vloeien.
 • Peter Meerdink

  1 maand geleden
  welke miljardair wil nu weer over de rug van de gewone man rijker worden. het is geen prestigieus project. het wordt het volgende blunder project en de eneco miljoenen zijn zo weg.
 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Op basis van wat denkt Feyenoord beter te doen met nieuw stadion? Het rommelt en rammelt al vele jaren met hotemetoten die elkaar de tent uitvechten in een organisatie die niets voor elkaar krijgt. Als er 1 stad is met multinationals is het Rotterdam en Feyenoord slaagt er niet in om er ook maar 1 krijgen die wil investeren. Unilever gespecialiseerd in consumentenverkoop, niets mee gedaan, Shell multinational, niets mee gedaan en ga zo maar door. Reus op lemen voeten.
 • Dirk Zaal

  1 maand geleden
  nieuw stadion moet er gewoon komen Feyenoord is voor en van iederéén nou laat zien dan.waarom .worden wij in het oude stadion niet gerespteerd zitten laag in de regen doelpunten via scherm na afloppwedsrtijd nooit bedankt naar vak S gelijk naar de tunnel in nooit een shirtje richting ons ik heeft 40 jaar op de 1ering gezeten met heel veel plezier toen zou ik ook tegen een nieuw stadion zijn geweest nu weet ik beter sinds ik op de invaliden plekken staat niet fijn meer meer weten .

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam