Volledig scherm
Jordy Dijkshoorn van De Likt © Marcel Wagenaar

Recordaantal bezoekers Baroeg Open Air

Het alternatieve Baroeg Open Air Festival trok gisteren 10.000 bezoekers, een recordaantal voor het evenement in het Zuiderpark. Leon van Rijnsbergen, de directeur van het festival, is tevreden:,,Ik ben zeer trots op de drukste editie van Baroeg Open Air tot nu toe".

Baroeg Open Air richt zich op harde en alternatieve muziek zoals metal, punk, rock en drum ’n bas. Eerder dit jaar stond de elfde editie van het festival nog op losse schroeven. Door hoog uitgevallen kosten en teruglopende inkomsten kon het feest bijna niet doorgaan. Het evenement werd uiteindelijk gered door een crowdfundingsactie. Er werd 15.000 euro ingezameld om het festival toch plaats te laten vinden. 

De bezoekers konden genieten van 21 shows verdeeld over vier stages. Op het programma stonden onder meer headliner Rose Tattoo, de Rotterdamse band De Likt en bands als Heidevolk, God Dethroned, Fleddy Melculy en Die Nakse Bananen. 

Door de hoge bezoekersaantallen liep niet alles gesmeerd: festivalgangers moesten lang in rij staan voor de muntautomaten en de bar. De organisatie hoopt dit bij een volgende editie te voorkomen. De datum van Baroeg Open Air 2019 wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6359 stemmen