Sporters tijdens een eerdere fietsmarathon voor Sophia.
Volledig scherm
Sporters tijdens een eerdere fietsmarathon voor Sophia. © Frank de Roo

Recordbedrag van meer dan 600.000 euro opgehaald tijdens Sporten voor Sophia

Duizenden sportievelingen fietsten afgelopen weekend mee tijdens het jaarlijkse Sporten voor Sophia. Bij deze spinningmarathon werd een recordbedrag van 628.019 euro opgehaald. Dit geld gaat naar de realisatie van het Kinderhersencentrum in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam. De opbrengst is veel hoger dan de ruim 533.000 euro van vorig jaar.

Met ruim 2200 sporters en honderd vrijwilligers was het de drukste fietsmarathon ooit in het Topsportcentrum Rotterdam. De fanatieke fietsers werden aangemoedigd door enthousiaste toeschouwers én optredens van onder meer zangeres Esther Hart.

Kinderhersencentrum

Het bedrag wordt geïnvesteerd in het Kinderhersencentrum, waarvoor het Sophia dit jaar nog de nodige voorbereidingen treft. In het hersencentrum werken psychiaters, neurologen, neurochirurgen, kno- en oogartsen samen om nieuwe behandelingen en inzichten bij de patiënt te kunnen brengen. Voor kinderen met bijvoorbeeld een hersentrauma, een ontwikkelingsachterstand, epilepsie of een gezichtsafwijking is er straks zorg op maat.

Ook volgend jaar wordt er gesport voor het Sophia. Dan vindt de marathon plaats op 12, 13 en 14 februari. In de loop van het jaar wordt bekend voor welk project dit zal zijn.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam