Volledig scherm
Een recordopbrengst voor de Roparun dit jaar. © Roparun

Recordopbrengst: Roparun levert ruim 5,6 miljoen op

Lopers van de 28ste editie van de Roparun hebben gezamenlijk 5.626.988,79 euro opgehaald. Dat is een half miljoen meer dan vorig jaar. Dat is bekendgemaakt op het eindfeest bij Alcazar in Puttershoek. In totaal 324 teams liepen de estafetteloop van 500 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De deelnemers renden elk tussen de 65 en 70 kilometer.

Het miljoenenbedrag gaat naar tientallen goede doelen voor de zorg voor mensen met kanker. Verleden jaar werd 5.144.412 euro opgehaald. De estafetteloop vond plaats tijdens het pinksterweekend. De eerste editie van de Roparun was in 1992. Sindsdien zijn er tientallen miljoenen bij elkaar gelopen.

Het team dat het meeste geld ophaalde is Team Doelbewust uit Roosendaal met ruim 90.723 euro. Dit Brabantse team deed voor de tiende keer mee. De Hoeksche Waard Runners, de topper uit de Rotterdamse regio, was de derde. 

De opbrengst gaat naar tal van initiatieven voor patiënten met kanker. Van het Familiehuis Daniel den Hoed tot het hospice De Waterlelie in Spijkenisse. Maar bijvoorbeeld ook naar het uitvoeren van een landelijk project rond psychosociale zorg.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam