De Islamitische Universiteit in Rotterdam.
Volledig scherm
De Islamitische Universiteit in Rotterdam. © AD

Rector universiteit: Stem niet op homo's en Armeniërs

De rector van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) heeft zich wederom denigrerend uitgelaten over tegenstanders van de Turkse president Erdogan. Volgens rector Akgündüz zijn het 'homo's en Armeniërs'.

Rector Ahmet Akgündüz.
Volledig scherm
Rector Ahmet Akgündüz. © AD

Op zijn facebookpagina voert rector Ahmet Akgündüz campagne tegen de linkse, pro-Koerdische partij HDP. Een stem op HDP noemt hij een stem op 'homoseksuelen, Armeniërs, terroristen, vijanden van de islam en anti-Turkse media uit Europa en Amerika', zo schreef hij zaterdag. Gisteren waren er parlementsverkiezingen in Turkije.

Controversiële uitspraken
Akgündüz staat onder druk na vele controversiële uitspraken. Minister Jet Bussemaker heeft de onderwijsinspectie verzocht de IUR onder verscherpt toezicht te plaatsen, mede vanwege 'anti-Westerse uitspraken'. De minister eist dat de private onderwijsinstelling, gevestigd aan de Bergsingel, publiekelijk afstand neemt. De inspectie heeft onlangs nog een 'constructief gesprek' gevoerd met de raad van toezicht van de IUR. Maar daar lijkt de rector zich weinig van aan te trekken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam