Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Aboutaleb, hier in het midden, wil zich nu richten op de sociale problemen in Rotterdam-West. © ANP

Redt een dijkexpert Delfshaven?

Wat kan een dijkexpert doen aan de sociale problemen in Delfshaven? Veel, hoopt burgemeester Aboutaleb.

De Rotterdamse Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemde het voor de microfoon van Radio Rijnmond 'misschien een beetje gedurfd'. ,,Het klinkt nu nog wat abacadabra, maar ik hoop over een jaar te kunnen zeggen: zo gaan we het doen'', zei hij afgelopen dinsdag.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam