Aan de Ziedewijdsekade in Barendrecht, niet ver van de manege, belandde een rijtje bomen met kluit en al op een elektriciteitshuisje.
Volledig scherm
Aan de Ziedewijdsekade in Barendrecht, niet ver van de manege, belandde een rijtje bomen met kluit en al op een elektriciteitshuisje. © Media TV

Regio gebukt onder harde wind: stroomuitval, vallend glas en omgewaaide bomen

De harde voorjaarswind in ons land heeft vandaag ook Rotterdam en omstreken niet overgeslagen. De brandweer moest een aantal keer uitrukken voor incidenten, variërend van omgewaaide bomen tot en met een gevel van een flat die het niet meer hield.

Het meest in het oog springende incident deed zich voor in Rotterdam-Lombardijen. Even voor enen bezweek bij een flat aan de Bollandstraat de glazen pui van het trappenhuis. De glasplaat viel van drie hoog in duizend stukjes aan diggelen. Niemand raakte gewond en dat mag een wonder heten, op een steenworp van de flat is de ingang van een supermarkt. De wijde omgeving rond het gebouw werd na het incident afgezet.

Tekst gaat verder onder de foto.

Even voor enen bezweek bij een flat aan de Bollandstraat de omlijsting van een raam van het trappenhuis.
Volledig scherm
Even voor enen bezweek bij een flat aan de Bollandstraat de omlijsting van een raam van het trappenhuis. © Media TV

De harde wind - op sommige plekken kwam het tot windstoten van wel 95 kilometer per uur - leidde er ook toe een aantal inwoners van Barendrecht zonder stroom kwamen te zitten. Aan de Ziedewijdsekade in Barendrecht, niet ver van de manege, belandde een rijtje bomen met kluit en al op een elektriciteitshuisje. Monteurs van Stedin gingen op de melding af om te zorgen dat de buurt weer het licht aan kon doen. Omgevallen bomen zorgden ook voor overlast voor het verkeer: de verbindingsweg van de A15 vanuit Gorinchem met de A16 moest bijvoorbeeld worden afgesloten. 

Op de stranden, in het pre-coronatijdperk bij wind een geliefde plek om uit te waaien, was het zeer rustig. Burgemeester Aboutaleb riep inwoners van zijn stad en omliggende gemeenten op thuis te blijven vanwege het risico op verspreiding van het gevreesde virus.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam