Volledig scherm
Rotterdamse leraren voerden in oktober actie tegen de hoge werkdruk in het onderwijs en voor een beter salaris. © Frank de Roo

Regionale campagne voor nieuwe leraren levert honderden reacties op

Vierhonderd potentiële nieuwe leerkrachten hebben zich de afgelopen weken gemeld na een regionale campagne voor de werving van zij-instromers.

Dit jaar werken de regio’s Den Haag, Rijnmond en Dordrecht voor het eerst samen bij het werven van nieuwe docenten voor het MBO en Voortgezet Onderwijs. Scholen zitten vooral te springen om leraren wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Ongeveer honderd mensen die nu een ander beroep hebben, meldden zich de afgelopen weken voor een snuffelstage of een oriëntatiecursus. ,,Daar waren we erg tevreden over”, zegt Gert van den Ham, programmamanager voor Den Haag. ,,Maar we kunnen natuurlijk pas echt tevreden zijn als die mensen aan het eind van de rit echt het onderwijs ingaan.”

Aanmelders 

Normaal gesproken belandt zo’n tien tot vijftien procent van de mensen die zich in eerste instantie melden daadwerkelijk voor de klas. Van den Ham was verrast over het aantal aanmelders met een exacte achtergrond. Leraren wis- en natuurkunde zijn op dit moment lastig te vinden. ,,Deze aantallen zijn niet genoeg om het tekort helemaal op te lossen, maar niets doen is geen optie.” 

Het is nog niet duidelijk of de regio’s volgend jaar weer samen leerkrachten gaan werven. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam