De opening van zwembad Aquapelle in Capelle in september vorig jaar. Volgens de Rekenkamer is de gemeenteraad bewust niet geïnformeerd over extra kosten. Wethouder Nico van Veen ontkent dat.
Volledig scherm
PREMIUM
De opening van zwembad Aquapelle in Capelle in september vorig jaar. Volgens de Rekenkamer is de gemeenteraad bewust niet geïnformeerd over extra kosten. Wethouder Nico van Veen ontkent dat. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Rekenkamer kritisch op Capelle: ‘Raad bewust onvolledig geïnformeerd over duurder Aquapelle’

De Rekenkamer is kritisch over de wijze van inkopen en aanbesteden bij de gemeente Capelle aan den IJssel. ‘Wmo-klachten niet gehoord en raad onvolledig geïnformeerd’. Volgens het college zijn de regels in orde.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Niet gezien op de ranglijst'
  Play

  Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Niet gezien op de rang­lijst'

 2. Geen grote uitbraak van Britse variant coronavirus in Lansingerland
  Play

  Geen grote uitbraak van Britse variant coronavi­rus in Lansinger­land

Rotterdam