Volledig scherm
© AD

Relaxte sfeer en lekker weer bij The Flying Dutch Rotterdam

De sfeer zit er goed in op de locatie van The Flying Dutch bij Ahoy in Rotterdam. Het terrein van het dance-evenement is volgelopen en bezoekers vermaken zich met de relaxte sfeer, het lekkere weer en voornamelijk de muziek van top-dj's als Hardwell, Nicky Romero en Afrojack. 

Andres Toapaxi

Flying Dutch Rotterdam in full effect!

De bezoekers, waarvan een deel in het blauw gehuld naar de kleur van de fetivallocatie, hebben het goed naar hun zin. Het goede weer speelt een grote rol. Terwijl het aan het begin van de ochtend nog behoorlijk onstuimig leek, is de zon inmiddels goed doorgebroken boven het evenemententerrein.

,,Het weer is heel lekker'', zegt Lilian Rothuizen (25)  ,,Wat ik echt heel tof vind is het podium, dat ziet er heel mooi uit. Het is de eerste keer dat ik bij The Flying Dutch ben. Heel bijzonder dat de beste dj's van de wereld uit Nederland komen en hier staan."

Terwijl er stevig gedanst wordt, landt de helikopter bij het Zuiderpark naast het terrein om de volgende act aan te leveren. De topacts van het festival spelen op alle drie de locaties in het land: Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Geboren Spijkenisser mag vanavond het uitverkochte feest bij Ahoy afsluiten.

Ook online laten veel bezoekers zien dat ze het goed naar hun zin hebben. Via kanalen als Twitter, Facebook en Instagram komen regelmatig foto's langs vanaf het feest. 

Bij milieudienst Rijnmond zijn na de eerste 4,5 uur van het festival 15 klachten over geluidsoverlast van het dancefestival binnengekomen. De klagers hebben vooral last van de bas, die hard doordreunt. Inspecteurs zijn op pad om met speciale geluidmonitoringssets in de omgeving het geluidsniveau te meten. Het volume blijft vooralsnog binnen de grens die is afgesproken. Er was dus nog geen reden om de organisatie te waarschuwen het geluid zachter te zetten. 

De organisatie van The Flying Dutch meldt dat ze er alles aan doet om zo goed mogelijk contact te houden met omwonenden voor, tijdens en na het evenement. Zo worden de bewoners middels diverse kanalen geïnformeerd over en betrokken bij het evenement. 

Angela'84*010* on Twitter

Waar is het feesjuhhh!!! #FlyingDutch

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5480 stemmen