Archieffoto ter illustratie. Het onderwerp werd op de politieke agenda gezet door Leefbaar Rotterdam, dat een jaar geleden vragen stelde over koranlessen in een buurthuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto ter illustratie. Het onderwerp werd op de politieke agenda gezet door Leefbaar Rotterdam, dat een jaar geleden vragen stelde over koranlessen in een buurthuis. © Herman Stöver

Religieuze diensten geweerd uit buurthuizen

Religieuze diensten van bijvoorbeeld kerken en moskeeën moeten verdwijnen uit de Rotterdamse buurthuizen. Negen organisaties krijgen nog een jaar de tijd een dak boven het hoofd te vinden. Ondertussen groeit de politieke druk om het verbod op religie te schrappen.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam