Volledig scherm
De Watertorenloop is ‘s avonds. De deelnemers krijgen lichtgevende armbanden mee. © EPICinderunning

Rennen in ‘glow in the dark’ voor Ronald McDonald Huis tijdens Watertorenloop

Starten bij de Watertoren, dan langs de Van Ghentkazerne, onder de Van Brienenoordbrug door en uiteindelijk langs de Nieuwe Maas terug. Zo ziet de route eruit van de eerste editie van de Watertorenloop in Rotterdam.

Zevenhonderd hardlopers rennen op 19 februari tijdens deze avondloop voor het goede doel: het Ronald McDonald Huis.

Bij de Watertoren in de Rotterdamse wijk De Esch klinkt die woensdagavond het startschot. De lopers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer. Ook zijn er familielopen en een bedrijvenloop. Tijdens de familielopen rennen kinderen met hun vriendjes, ouders of familie 500 meter of 1 kilometer. Aan de bedrijvenloop doen hardlopers samen met hun collega’s mee. 

Volgens Ruud van Eck van evenementenbureau EPICinderunning, een van de organisatoren van de loop, gaat de sponsorloop er in het donker flitsend uitzien. De eerste lopers beginnen om 18.45 uur. ,,Langs de route komen fakkels te staan. We hebben gevraagd of de hardlopers zich zo kleurrijk mogelijk willen kleden. We delen ook glow in the dark-armbandjes uit bij de start om ze opvallender te maken.’’  

Goed doel

Het goede doel van de sponsorloop is het Ronald McDonald Huis naast het Sophia Kinderziekenhuis. Dat bestaat dit jaar 25 jaar. De organisatie van de Watertorenloop vond dat het huis, waar ouders van zieke kinderen kunnen logeren, een eigen loop moest krijgen.

Aanmeldingen

Van Eck zegt dat de aanmeldingen hard gaan. ,,We hebben al zeshonderd aanmeldingen en bij zevenhonderd zetten wij de inschrijving stop. Het is de eerste keer dat we dit doen, we hopen het volgend jaar groter te kunnen aanpakken. Het is ook bijzonder om te kijken, het is leuk om al die hardlopers in glow in the dark te zien.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam