Volledig scherm
David van Steenderen van restaurant Vineum © Vineum

Restaurant Vineum hoort bij de top van Europa

Een grote eer voor restaurant Vineum in Rotterdam. Volgens het toonaangevende Britse wijn tijdschrift The World of Fine Wine beschikken zij over de beste middelgrote wijnkaart van Europa.

Vorig jaar ontvingen het restaurant al samen met sterrenrestaurant de Librije in Nederland als enige de 3-star Award voor hun wijnkaart.  Wereldwijd zijn er dit jaar slechts 322 winnaars die drie sterren hebben gekregen.

Eigenaar- en sommelier van Vineum; David van Steenderen werkt sinds 6 jaar als wijnimporteur en is weet vooral veel over Duitse, Franse en Italiaanse wijnen. Deze zijn daarom ook het sterkst vertegenwoordigd op de wijnkaart. Maar ook wijnen uit Spanje, Portugal, Hongarije, Slovenië en overige landen zijn op de wijnkaart terug te vinden.

Trots
,,Vorig jaar was ik al ontzettend blij én trots om tussen fantastische restaurants als winnaar te staan, maar dit slaat alles! Dit is in mijn vak de ultieme bekroning en overtreft absoluut mijn stoutste dromen. Ik probeer altijd in mijn selectie kwaliteit, exclusiviteit en spanning voorop te stellen. Al wil dat niet zeggen dat we alleen onbetaalbare grote namen op de wijnkaart hebben staan."

De beste wijnkaart van de wereld is dit jaar gewonnen door Robuchon au Dôme in Hotel Lisboa, Macau.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam