Volledig scherm
PREMIUM
RET-directeur Maurice Unck. © Sanne Donders

RET-directeur: 'Als het in dit tempo doorgaat, gaat het vrij hard'

Overvolle metro'sMetroreizigers worden steeds vaker geconfronteerd met tjokvolle metro's. In 2025 is het volgens de RET zo erg dat reizigers vaak niet eens mee kunnen. ,,We zitten dan gewoon vol'', zegt RET-directeur Maurice Unck.

RET-baas Unck leek bij het vertrek van zijn voorganger Pedro Peters in een gespreid bedje terecht te komen. Het vervoersbedrijf had zojuist het contract voor het metro- en tramvervoer voor de komende tien jaar weten veilig te stellen, had voor miljoenen geïnvesteerd in nieuwe metrovoertuigen en maakt jaarlijks zoveel winst dat het in staat is om zonder subsidie metrovervoer te verzorgen. Niets aan de hand, zou je zo denken.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam