Volledig scherm
Vuurwerk bij de Erasmusbrug. © ANP

RET laat tóch metro's naar vuurwerkshow Nesselande rijden

Deze jaarwisseling kan de metro worden gepakt naar de vuurwerkshow in Nesselande. De gemeente Rotterdam heeft hierover overeenstemming bereikt met de RET. Er gaat geen metro naar de show in Hoek van Holland. Volgens de RET was er te weinig personeel beschikbaar. 

De metro rijdt van 22:00 uur tot ongeveer 2 uur iedere 20 minuten van Vijfsluizen naar Nesselande en van Vijfsluizen naar Capelsebrug. Verder gaat ook iedere 10 minuten een metro van Meijersplein naar Slinge. Op de trajecten Vijfsluizen -  Capelsebrug en Meijersplein- Slinge wordt niet op elk station gestopt.

De fracties van Leefbaar Rotterdam en D66 drongen er vorige maand bij wethouder Judithe Bokhove (verkeer, GroenLinks) op aan dat er tijdens de jaarwisseling toch metro's zouden moeten rijden naar de vuurwerkshows in  Nesselande én Hoek van Holland. 

De gemeente Rotterdam wees eerder dit jaar de stranden van Nesselande en Hoek van Holland aan als extra plekken voor een vuurwerkshow, naast het jaarlijkse Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Volgens de gemeente trekt de show in Hoek van Holland 16.000 bezoekers, die in Nesselande  zou 10.000 gasten kunnen verwachten. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam