Het is niet duidelijk wanneer de reguliere dienstregeling kan worden hervat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is niet duidelijk wanneer de reguliere dienstregeling kan worden hervat. © Frank de Roo

RET past metrodienstregeling aan vanwege personeelstekort: ‘Het is proppen ’s ochtends’

Langere wachttijden op de perrons en proppen geblazen in de metro: vanwege personeelstekorten bij de RET rijden er minder metro’s. Vorige maand kondigde de vervoersdienst al aan minder trams en bussen in te zetten en sinds afgelopen week geldt ook voor de metro een andere dienstregeling. ,,Ik moet tien minuten eerder weg van huis om mijn aansluiting te halen.”

10 reacties

 • Willem de Wilt

  2 maanden geleden
  Wel erg vreemd dat je gesolliciteerd hebt naar de vacature van Metrobestuurder en je wordt afgewezen omdat je CV niet overeenkomt met de eisen, flauwekul. Weet wel waardoor het komt, ik ben te oud (64 jaar). In 2007 heb ik ook gesolliciteerd naar Metrobestuurder, toen was ik aangenomen met een mindere CV en had ik in de simulator een 8 behaald. Nu met een betere CV afgewezen. Oorzaak ?, er wordt op leeftijd gediscrimineerd en de RET is niet de enige ook uitzendbureaus handelen ook zo. Erg dit !.
 • Erik Hoogeweij

  2 maanden geleden
  Overal maling aan die RET, propvolle rijtuigen, maar wat kan hun dat schelen? Te weinig materiaal, te weinig personeel, vuile perrons, roltrappen die niet werken, maakt het allemaal uit? We verhogen doodleuk de tarieven weer per 1 januari met de nodige procenten! Maling aan de reiziger!
 • michel Franken

  2 maanden geleden
  lang leve de privatisering in kapot N(e)ederland
 • Paul de Jong

  2 maanden geleden
  Verban de deelscooters en het probleem lost zich op, meer ritten met OV.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Ja, @F. Kamp, ik vraag me ook steeds af waar iedereen gebleven is. Hoe kan dat nu, dat er nergens meer mensen voor te vinden zijn? Iedereen moet toch gewoon werken, lijkt mij. Iets langer wachten op de metro vind ik niet zo erg trouwens. Wel die overvolle coupé van vrijdagavond met die groep kakelende en drinkende studenten die later voor overlast hebben gezorgd in Kralingen. Jammer dat er totaal geen handhaving is bij RET, tijdens corona al niet m.b.t. de maatregelen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam