Volledig scherm
Floris met zijn opa Johan Kramer in het reuzenrad dat hoog boven Rotterdam uittorent. © Frank de Roo

'Reuzenrad kan ook best hele jaar in Rotterdam staan'

Het reuzenrad naast de Markthal in Rotterdam is in de maand dat hij er stond een attractie van jewelste geworden. Zondag, op de slotdag, ging de teller over de 10.000 mensen heen die de stad vanaf 55 meter hoogte wilden bekijken.

Quote

Mij is duidelijk geworden dat Rotterdam­mers trots zijn op hun stad

Arend Harms (exploitant)
Volledig scherm
© Sanne Donders

Exploitant Arend Harms is heel tevreden: ,,Ik heb zo veel leuke reacties gehoord. Mij is duidelijk geworden dat Rotterdammers trots zijn op hun stad. Er kwamen heel veel inwoners, heel veel ouderen, om het magnifieke uitzicht van hun stad te bewonderen. Ik heb eigenlijk geen wanklank gehoord.''

Harms kreeg van heel veel mensen foto's toegestuurd die zijn gemaakt vanuit het rad. Die gaat hij de komende week, als hij vrij is, op zijn gemak bekijken. ,,Er zit er ook één bij van een stelletje, dat z'n trouwreceptie had in de Markthal en toen vroeg of ze even een rondje mee mochten in het reuzenrad. Ze hadden elkaar een paar jaar geleden in het buitenland, ook in een reuzenrad, ten huwelijk gevraagd. Tegen zulke ontroerende verzoeken kan ik natuurlijk geen nee zeggen'', zegt Harms lachend.

Opstappunt Spido
Hij wil graag terugkomen naar de havenstad. ,,Het voorjaar op deze prachtige locatie is geweldig. Daar wil ik zeker over praten.'' De zomer zou ook kunnen, zegt hij. ,,Ik zou dan ook best bij het opstappunt van de Spido willen staan.'' En zelfs het hele jaar blijven, ziet de Assenaar wel zitten, als de gemeente hem dat zou vragen. ,,Als ze vinden dat daar behoefte aan is, wil ik daar over komen praten.'' Maar eerst verhuist het rad naar een andere plaats. ,,020'', fluistert Harms. ,,Zo noemen jullie dat toch in Rotterdam?''

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.

  1. Imanuelle Grives werd betrapt door verhuurster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    Imanuelle Grives werd betrapt door verhuur­ster Airbnb ‘die overal wit poeder en pillen zag’

    De voor drugshandel veroordeelde actrice Imanuelle Grives werd opgepakt op Tomorrowland omdat ze is betrapt door de verhuurster van het huis waar ze bivakkeerde. Dat claimt de 34-jarige actrice in een interview met de Volkskrant. ‘Die vrouw was door mijn spullen gegaan, had daar drugs gezien en gedacht: dit zijn vast dealers', aldus Grives. Uit de verklaring die justitie voorlas tijdens de rechtszaak, bleek dat de verhuurster ‘open en bloot bergjes wit poeder en pillen zag, plus envelopjes en bladen met bedragen'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam