Volledig scherm
Het Riagg Rijnmond aan de Mathenesserlaan in Rotterdam wordt ook na de doorstart gebruikt. © AD/Marco de Swart

Riagg Rijnmond maakt doorstart met helft personeel

Riagg Rijnmond maakt een doorstart met tenminste de helft van het personeel. Dat heeft de curator mr. Jeroen Princen om 17.00 uur vanmiddag aan de medewerkers verteld. Parnassia neemt de failliete instelling voor geestelijke gezondheidszorg over, met de belofte dat de helft van het personeel een nieuwe baan krijgt. ,,Dit was het hoogst haalbare,'' stelt Princen.

De instelling - waar tot het faillissement tweehonderd mensen werkten voor 6700 patiënten - wordt vervolgens in tweeën gedeeld. Het Rotterdamse deel valt onder Parnassia, de Haagse instelling die met Bavo Europoort al een Rotterdamse tak heeft. Het deel in Schiedam en Vlaardingen wordt afgestoten aan GGZ Delfland, zo meldt de curator.

Mathenesserlaan
De locatie waar de patiënten in Rotterdam hun behandeling krijgen aan de Mathenesserlaan blijft bestaan. Parnassia belooft dat patiënten zo veel mogelijk bij dezelfde behandelaar blijven. GGZ Delfland reageert morgen op de doorstart.

Komende week zijn er sollicitatiegesprekken. Riagg Rijnmond vroeg het faillissement aan, toen het de lonen over november niet meer konden worden betaald.

Grootste aanbieder
Parnassia is nu al de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Enkele weken geleden kondigde de zorgorganisatie een fusie aan met het Rotterdamse Antes. Als deze fusie doorgaat, stijgt de omzet naar ruim zevenhonderd miljoen euro.

Daarmee vergeleken was de omzet van Riagg Rijnmond maar klein: Twintig miljoen. Riagg stond onder de hoede van oud-directeur Jos Lamé altijd bekend om zijn eigenwijze insteek. Zo weigerde Riagg mee te doen aan de meldcode huiselijk geweld.

  1. ‘Mr. Songfestival weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’
    PREMIUM
    Column

    ‘Mr. Songfesti­val weet niets van Rotterdam en ik pleurde bijkans van m'n poef’

    Weet u, ik dacht: kat in 't bakkie. Ik ben zo chauvinistisch als de tering, dus wat Roffa betreft is het bij mij alle dagen feest. Het is Rotterdam voor, Rotterdam na en - dat vooral - Rotterdam boven. Dus ach, was mijn stellige overtuiging, tijdens het Eurovisie Songfestival zal de stad bársten van de feestbeestende fuifnummers, uit alle krochten van Europa, die zich lallend laven aan al het fraais dat Rotjeknor heeft te bieden. Appeltje eitje!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam