Er komt een onderzoek of de snelheid op de Rotterdamseweg omlaag kan en er een fietspad in twee richtingen langs gelegd kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een onderzoek of de snelheid op de Rotterdamseweg omlaag kan en er een fietspad in twee richtingen langs gelegd kan worden. © Google Street View

Ridderkerk bindt strijd aan met toenemend autoverkeer

Ridderkerk neemt de komende jaren tal van maatregelen om het autoverkeer in het dorp te verminderen. Dat moet de leefbaarheid verbeteren, staat in het Mobiliteitsplan Ridderkerk. De maximumsnelheid in straten en op wegen als de Rotterdamseweg gaat omlaag en een aantal parkeerplaatsen wordt geschrapt. Fietsers en het openbaar vervoer krijgen ruim baan. 

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.