Volledig scherm
Cora van Vliet. © Jos Wesdijk

Ridderkerkse wethouder stapt op na verzwijgen informatie

De Ridderkerkse wethouder Cora van Vliet is vandaag onverwachts opgestapt. Zij zou vorig jaar bij haar aantreden informatie hebben verzwegen, maar zij noch haar partij Echt Voor Ridderkerk (EVR) wil zeggen welke informatie het betreft.

,,Een uitglijder, maar zo erg is het allemaal niet. Ze is niet transparant geweest, en dan is het in de politiek einde oefening. Dat weet iedereen.’’

EVR-fractievoorzitter Ad Los bevestigt dat zijn partijgenoot is afgetreden wegens het achterhouden van informatie. Los zegt dat hij er eind april van op de hoogte is gebracht, door Van Vliet zelf. ,,Ze vertelde dat ze het niet bewust niet had gemeld.’’ Uiteindelijk zou Van Vliet uit eigen beweging zijn opgestapt.

In brief aan de gemeenteraad meldt Van Vliet dat ze ontslag heeft genomen vanwege een ‘lopende privékwestie’, zonder daar verder op in te gaan. Van Vliet zat als wethouder in een coalitie met SGP, ChristenUnie, CDA en Partij 18Plus. Ze had de wijkteams, jeugdzorg, wmo, participatiewet (werk en inkomen) en volksgezondheid en onderwijs in haar takenpakket.

Het is onduidelijk welke informatie niet is gemeld. Van Vliet zelf onthoudt zich vooralsnog van een toelichting.

,,Ik heb mij met veel liefde en overgave gewijd aan mijn wethouderschap. Het feit dat je iets moois kan en mag betekenen voor de inwoners van Ridderkerk en daarvoor een verschil kan maken is een prachtige ervaring die ik heb mogen opdoen’’, schrijft ze in haar brief aan de raad.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam