Volledig scherm
Ministers Kajsa Ollongren en Carola Schouten maken met Marco Pastoors en burgemeester Ahmed Aboutaleb een ommetje door de Tarwewijk. © Jan de Groen

Rijk en gemeente steken 260 miljoen euro in Rotterdam-Zuid

Topambtenaar Marco Pastors, minister Kajsa Ollongren, burgemeester Ahmed Aboutaleb en minister Carola Schouten liepen vanavond samen door Rotterdam-Zuid. De stemming zat er goed in na een bijeenkomst in café Lisa aan het Zuidplein. Daar overhandigden de ministers 130 miljoen euro subsidie voor het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid. 

De ministers gingen, net als wethouder Richard Moti, de burgemeester en Pastors in gesprek met bewoners van Zuid. De gemeente verdubbelt de bijdrage. Er is nu 260 miljoen euro te besteden. Dat geld gaat vooral naar onderwijs en woningbouw.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi
    video

    Emotionele herdenking van oud-politicus Fatima Talbi

    Veel mensen kwamen vandaag samen in Centrum de Middenweg om een laatste eer te bewijzen aan de gisteren overleden Rotterdamse oud-politicus Fatima Talbi. ,,Fatima en ik waren zoals dat dan heet well connected’’, vertelt de zichtbaar geëmotioneerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. ,,Ik krijg soms vijf of zes appjes per dag van haar. Over allerlei dingen die ze ziet en ze meemaakt. Op een gegeven moment kwamen er geen appjes meer.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam