Volledig scherm
Rinus Israël ontvang het eerste exemplaar van het boek 'Ons Feyenoord' van Bob Dijkgraaf. © RV

Rinus Israël ontvangt eerste exemplaar 'Ons Feyenoord'

Rinus Israël, de Feyenoord-aanvoerder die in 1970 niet alleen de Europa Cup maar later ook nog de wereldbeker omhoog mocht houden, behoorde tot de drie favorieten van de opa van Feyenoord-supporter Bob Dijkgraaf. ,,Hij had het altijd over Rinus Israël, Theo Laseroms en Willem van Hanegem.’’ Dus stond de 25-jarige Dijkgraaf vanmiddag in boekhandel Snoek in hartje Rotterdam oog in oog met ‘IJzeren Rinus’ om het allereerste exemplaar van zijn boek Ons Feyenoord te overhandigen. 

Dijkgraaf prees de legendarische verdediger omdat hij model stond voor het zo succesvolle Feyenoord-elftal uit de vorige eeuw. ,,Eigenlijk wordt het Feyenoord-supporterschap overgegeven binnen de familie. Ik luisterde altijd naar mijn opa en zijn verhalen’’, aldus Dijkgraaf, zoon van de voormalige Rotterdamse journalist Jan Dijkgraaf. Hij maakte alleen de laatste landstitel van 14 mei dit jaar bewust mee.

De jonge Dijkgraaf schreef in recordtijd het nieuwste werk over de kampioen van 2017 en gaat daarin op zoek naar de vraag waarom iemand voor Feyenoord wil zijn. ,,Het kampioenschap staat er ook in, maar het boek gaat vooral over de club en de supporters.’’

Ons Feyenoord, een voetbalclub als way of life, telt 240 pagina’s en kost 14,95 euro.