Robots wassen ziekenhuisbedden

VideoTwee robotarmen maken in de nieuwe wasstraat van het Erasmus MC voortaan alle hoekjes van de ziekenhuisbedden schoon. Zonder schoonmaakmiddelen, alleen met gefilterd water op 65 graden worden de bedden gewassen. De eerste beddenwasstraat ter wereld met alleen robotica maakt veel beter schoon dan met de hand, zo stelt het Rotterdamse ziekenhuis.

Quote

Dit is een grote stap vooruit voor patiëntvei­lig­heid

Erasmus MC

Maar liefst 95 tot 99 procent van alle micro-organismen wordt tijdens de wasbeurt verwijderd. ,,In het licht van de opkomst van multiresistente ziekenhuisbacteriën betekent dat een grote stap vooruit voor de patiëntveiligheid.''

Vijf minuten
Vanuit het buitenland is al interesse getoond in de nieuwe wasstraat, die elke vijf minuten een schoon bed aflevert. Een wasbeurt kost tien liter water. Nadat de robots elk hoekje hebben schoongespoten, drogen ze daarna het bed ook. Het matras wordt helemaal aan het begin vacuüm gedrukt, opgepakt en volgt daarna zijn eigen weg. Eenmaal klaar, komt het matras weer terug op z'n plek waarna de beddenopmakers direct aan de slag kunnen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (24%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (76%)
6084 stemmen