Volledig scherm
Thomas Piketty © AFP

‘Rockster-econoom’ Thomas Piketty geeft lezing bij Erasmus Universiteit

Thomas Piketty komt voor een lezing naar Rotterdam. De vermaarde econoom is volgende week woensdag te gast bij de Erasmus Universiteit. Hij heeft pas een nieuw boek, Kapitalisme en Ideologie, uitgebracht. 

Piketty opent in zijn nieuwste boek de aanval op de superrijken. Kaarten voor het optreden van de Fransman zijn, inclusief broodjeslunch en inleiding, in beperkte mate voor niet-studenten te koop voor 99 euro. 

Kapitalisme en Ideologie is de opvolger van Kapitaal in de 21ste eeuw. In Kapitalisme en Ideologie gaat hij in op de manieren waarop het verschil tussen arm en rijk in de loop der tijden in verschillende delen van de wereld is verdedigd. Volgens hem heeft geen van die rechtvaardigingen en theorieën het overleefd. Wat hem betreft is het hoog tijd om het begrip privé-eigendom te herdefiniëren. Daarom opent hij ook de aanval op de superrijken.

Lezingenserie

Piketty’s optreden, op woensdag 18 december, vormt de start van de lezingenserie Erasmus Podium. In deze serie belooft de universiteit meer topsprekers uit te nodigen.

  1. Van alleenstaande vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?
    PREMIUM

    Van alleen­staan­de vader naar ‘de man van die donatie’: hoe gaat het nu met Papa Jay?

    Van de liefdevolle alleenstaande vader van vijf, naar ‘de man van die donatie’. De 37-jarige Rotterdammer Jay Lopez, liefkozend Papa Jay genoemd, kreeg vorig jaar een cheque van ruim 94.000 euro overhandigd door een fan van het tv-programma Een Huis Vol. Dat leverde niet alleen financiële rust, maar ook veel jaloerse blikken en afgunst op. Toch is híj niets veranderd. Papa Jay predikt nog altijd (zelf)liefde, dankbaarheid en zelfstandigheid.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam