Rapper Blacka in een videostill van de clip van 'Shooter 2.0' met een geweer. Het is niet bekend of er echte of nepwapens in de clip zijn gebruikt.
Volledig scherm
Rapper Blacka in een videostill van de clip van 'Shooter 2.0' met een geweer. Het is niet bekend of er echte of nepwapens in de clip zijn gebruikt. © Videostill

Roep op sociale media om aangehouden Rotterdamse rapper vrij te laten

Verboden wapenbezitDe Rotterdamse rapper Blacka (17) is één van de verdachten die de politie gisteren heeft aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. In een nieuwe videoclip van hem en rapper Qlas is te zien hoe zij met wapens rondlopen. Op sociale media is een roep om de jonge rapper vrij te laten onder de hashtag #FREEBLACKA.

‘Copss komen weer met onzin deze dagen (...) LAAT JULLIE HOREN’, wordt er geschreven op het Instagram-account van Kanaal #24. Daarmee wordt bevestigd dat het om de 17-jarige Rotterdamse rapper gaat. Op Kanaal 24 op YouTube verschijnen ook de video's van Qlas en Blacka. Op dag dat de video van Shooter 2.0  werd uitgebracht, deed de politie invallen in twee Rotterdamse woningen. Naast de jonge rapper werd ook een 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.

De jongste verdachte werd bij de inval in zijn woning aangehouden. De politie vond daar ook nog 300 euro aan vals geld. Dat geld is in beslag genomen. De 27-jarige verdachte is op straat aangehouden. De wapens waar de politie naar op zoek was, zijn vooralsnog niet gevonden. 

Eerder wilde de politie niks zeggen over de vraag of de twee verdachten ook de uitvoerend artiesten zijn. Er is overigens geen duidelijkheid over de echtheid van de wapens in de videoclips. ,,Dat maakt voor ons niet uit’’, laat een woordvoerder weten. ,,Ook met nepwapens kun je veel ellende en onrust veroorzaken.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam