De woudaap is een zeldzaamheid, toch dook deze rietreiger op aan de noordkant van de Zevenhuizerplas.
Volledig scherm
PREMIUM
De woudaap is een zeldzaamheid, toch dook deze rietreiger op aan de noordkant van de Zevenhuizerplas. © Rob Belterman

'Rond de Rotte is zoveel meer te zien'

Het is de rivier waaraan Rotterdam zijn naam en ontstaan dankt, de Rotte. Het historische water, dat door het landschap en de stad slingert van de bron in Moerkapelle (Zuidplas) naar de Binnenrotte in hartje Rotterdam, trekt ook flora en fauna aan. De soms zeldzame natuur is vastgelegd op foto's voor de kalender van het Recreatieschap Rottemeren.

Natuurfotograaf Rob Belterman.
Volledig scherm
Natuurfotograaf Rob Belterman. © Frank de Roo

Een paar keer per week trekt Rob Belterman (foto) de natuur in, langs de Rotte niet ver van zijn woning. Het meanderende watertje is voor de 67-jarige fotograaf uit Nieuwerkerk aan den IJssel een ideale plek om foto's te schieten. Hij is nauw betrokken bij de Natuur- en Vogelwacht Rotta en richt zich vooral op vogels. De afbeeldingen zijn ook op Facebook te zien.

,,Ik ben meestal bij de Rotte, maar kom ook in de Eendragtspolder en in Hitland'', vertelt Belterman. ,,Behalve van vogels maak ik de rest van het jaar ook foto's van vlinders, insecten en paddenstoelen.‘’

Het werk van Belterman is te zien op de nieuwe kalender van het Recreatieschap Rottemeren voor 2019. Met het kleurrijke beeld van in en rond de Rotte kan de gevarieerde natuur bij het riviertje gepromoot worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam