Volledig scherm
De jaarlijkse wielerronde van Katendrecht trekt ook dit jaar weer wielerprofs en -amateurs naar de Kaap in Rotterdam-Zuid. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Ronde van Katendrecht breidt uit met Dikke Mannen Race

De legendarische Ronde van Katendrecht haalt op zaterdag 26 en zondag 27 mei weer volop sterren naar de Kaap in Rotterdam-Zuid. Het schiereiland is twee dagen het decor van een ‘vrolijk Frans dorpsfeest’, dat wordt bezocht door wielerprofs en -amateurs, fietsliefhebbers en cultuurminnende niet-fietsers. Het programma is uitgebreid met een Dikke Mannen Race.

Een weekend lang is het ‘Feest van de Fiets’, met wedstrijden op alle niveaus met culturele en sportieve activiteiten. Aan de start staan zaterdag oud-renners als Michael Boogerd, Steven Rooks en Rob Harmeling. Verder zijn er Dikke Banden Races en is er een 10 kilometer hardloopwedstrijd. 

Nieuw is de Dikke Mannen Race. Deelnemers moeten dan meer dan 95 kilo wegen. In bioscoop Lantaren/Venster op de Wilhelminapier worden wielerfilms getoond, in Verhalenhuis Belvédère vertellen Rien de Roon en Mels de Kievit wielerverhalen.

Op de zondagochtend geven oud-profs Henk Lubberding (aan de mannen) en Vera Koedooder (aan de vrouwen) les in fietsvaardigheid. In de middag volgt de Rotterdamse erewedstrijd Grote Prijs Walhalla. De populaire band The Kik is terug op Katendrecht en treedt om 16.30 uur op.

De afsluiting is een bijzonder theaterprogramma: ‘Een Italiaanse fietsavond’ in LantarenVenster. Gastheer Wilfried de Jong maakt samen met onder anderen oud-renners Joop Zoetemelk en Johan van der Velde, Rick de Leeuw en Frank Heinen een geschiedenisreis door de rijke Italiaanse wielercultuur met uiteraard aandacht voor de Giro d’Italia die op zondag 27 mei in Rome finisht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam