Volledig scherm
De aankomst van de Roparun vorig jaar op de Binnenrotte in Rotterdam. © Jan de Groen

Roparun ook door stadion FC Groningen

De Roparun, de estafetteloop voor het goede doel van Bremen, Parijs en Almelo naar Rotterdam, gaat dit jaar ook door het voetbalstadion van FC Groningen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

De 29ste editie van de Roparun start op zaterdag 30 mei in Bremen met ruim 120 teams. In totaal hebben 340 ploegen zich ingeschreven. De finish is op maandag 1 juni (2e Pinksterdag) in hartje Rotterdam. De Bremen-starters doen de Groene Burcht van Groningen in de nacht van zaterdag op zondag aan.

Roparun-baas Wiljan Vloet is trots dat het stadion van FC Groningen één van de highlights onderweg is: ,,Twee sportieve clubs die de handen ineenslaan om er een geweldig feest voor onze teams van te maken.” Eerder maakte FC Groningen-directeur Wouter Gudde al bekend mee te doen aan de Roparun.

Kanker

De Roparun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer. Startplekken zijn Parijs, Bremen en Almelo. Deelnemers finishen allemaal in Rotterdam. De lopers en fietsers halen geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De run bracht vorig jaar bijna 6 miljoen euro op. Dat geld was ingezameld door meer dan 8.000 deelnemers.

Meer informatie: https://www.roparun.nl/nl/over-roparun/het-evenement/ Over het goede doel:https://www.roparun.nl/nl/over-roparun/het-goede-doel/

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam