Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Ali Aslam (links) en zijn broer in Kite. De zaak is trendy en traditioneel tegelijk. © Frank de Roo

Rotterdam aan tafel, Afghanistan op je bord: een leuke mix van oud en nieuw

De Gouden PollepelVoor de rubriek De Gouden Pollepel bezoekt en beoordeelt het AD Rotterdams Dagblad wekelijks een restaurant in de regio. Deze week: Kite, op de Westblaak, is een moderne Afghaan die zich qua sfeer verre van folklore houdt. Op het eten na dan. Het resulteert in een leuke mix van oud en nieuw.

Quote

Er loopt leuke jonge bediening rond afkomstig uit alle windstre­ken. ,,Lekker multiculti‘’, zoals onze serveer­ster het zelf omschrijft

Wat een mooie, frisse zaak is dit geworden: zitjes met velours bekleding in modieuze tinten, een grote bar en evenredig grote cocktail- en drankenkaart. Uit de luidsprekers klinkt popmuziek. De enige folklore die we bespeuren is te vinden in de toiletten: die stammen nog uit het tijdperk van La Villette, het restaurant dat hier vroeger zat. De gouden handdoekdispenser brengt je weer even terug in de belegen glamour van toen. 

Er loopt leuke jonge bediening rond afkomstig uit alle windstreken. ,,Lekker multiculti'', zoals onze serveerster het zelf omschrijft. Achter de bar maakt een al net zo sympathieke barman mooie cocktails (met en zonder alcohol) klaar. Hij droogt net een lading sinaasappel- en limoenschijfjes als aromatische toevoeging aan de drankjes.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam