Podiumbeest rapper Jordy Dijkshoorn van De Likt kan dit weekend eindelijk weer de bühne op in zijn thuisstad tijdens Festival Downtown op het Willemsplein naast de Erasmusbrug.
Volledig scherm
PREMIUM
Podiumbeest rapper Jordy Dijkshoorn van De Likt kan dit weekend eindelijk weer de bühne op in zijn thuisstad tijdens Festival Downtown op het Willemsplein naast de Erasmusbrug. © Marcel Wagenaar

Rotterdam durft: dit jaar toch nog zes muziekfestivals

pollWe kunnen vanaf dit weekend weer naar hartenlust dansen op muziekfestivals in de stad. Waar andere gemeentes de handdoek in de ring gooiden, deed Rotterdam dat niet. Zij verplaatste zes grote festivals naar de herfst en de winter, zodat muziekliefhebbers dit jaar toch nog een festival - of zes - mee kunnen pakken. Dit weekend trappen Festival Downtown op het Willemsplein en het Toffler Festival in het Roel Langerakpark af.

  1. Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’
    PREMIUM
    poll

    Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’

    Een tentoonstelling over 100 jaar Sjors en Sjimmie, die móet er volgend jaar natuurlijk gewoon komen, vindt Robert van der Kroft. De Rotterdamse striptekenaar voert oriënterende gesprekken met de Kunsthal, maar is zich ook bewust van de eventuele gevoeligheden rond de beroemde stripvriendjes. „Tja, misschien dat men bang is dat er vanwege die oude tekeningen ruiten ingegooid gaan worden.”