Het hout van de Rotterdamse Luchtsingel aan de zijde van Pompenburg is zo doorgerot dat het niet langer veilig is. Het deel wordt gesloopt.
Volledig scherm
Het hout van de Rotterdamse Luchtsingel aan de zijde van Pompenburg is zo doorgerot dat het niet langer veilig is. Het deel wordt gesloopt. © Frank de Roo

Rotterdam een icoon armer: Luchtsingel deels gesloopt

De Rotterdamse Luchtsingel is er zo slecht aan toe dat hij deels wordt afgebroken. Het hout is op een paar plekken zo doorgerot dat het te gevaarlijk is om er nog over te lopen. Het gaat om het deel vanaf Pompenburg. Ook het loopdek over de Raampoortstraat is verzakt. De gemeente kijkt of met extra ondersteuning dit stuk nog kan worden gered. Voor even dan, want volgend jaar lijkt het doek definitief te vallen voor de Luchtsingel.

  1. Populaire Luchtsingel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduidelijk
    PREMIUM

    Populaire Luchtsin­gel afgesloten om ‘gevaar’, maar wat er aan de hand is, blijft onduide­lijk

    De beroemde houten Luchtsingel bij Hofplein in hartje Rotterdam is deels afgesloten. Verschillende trappen naar boven zijn volledig dichtgetimmerd en er hangen briefjes met daarop de waarschuwing: ‘GEVAAR’. Wat er aan de hand is, staat de brug soms op instorten, blijft onduidelijk. De gemeente Rotterdam geeft geen uitleg. De betrokken wethouder wil eerst de Rotterdamse gemeenteraad informeren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam