Carnisse is één van de zestien wijken waar vanaf 1 januari de opkoopbescherming in werking treedt.
Volledig scherm
PREMIUM
Carnisse is één van de zestien wijken waar vanaf 1 januari de opkoopbescherming in werking treedt. © Frank de Ro

Rotterdam eerste grote stad die beleggers weert: opkoopbescherming in 16 wijken

reageerRotterdam neemt een nieuwe, ingrijpende maatregel om de opmars van beleggers op de woningmarkt tegen te gaan. Als eerste in Nederland voert de stad per 1 januari de opkoopbescherming in.

16 reacties

 • I. de Keet

  10 maanden geleden
  10 jaar te laat. Eerst mochten de huren omhoog, ouderen moesten langer thuis blijven wonen, bejaardentehuizen gesloten, er werden meer sociale woningen verkocht of afgebroken dan er teruggebouwd werden. Ook kwam er de verhuurdersheffing, nee niet voor beleggers. Beleggers roofden de huizen weg voor de neus van gewone mensen. Steeds meer mochten de mensen lenen waardoor de prijzen bleven stijgen. En dan nu het kalf is verdronken reageert de politiek.
 • H. van Rhee

  10 maanden geleden
  @Peter de Jong. Huiseigenaren worden voor tonnen bestolen? Hebben zij dat zelf niet jarenlang van hun huurders gedaan?
 • Peter de Jong

  10 maanden geleden
  Volkomen immorele maatregel. Niets anders dan gelegaliseerde diefstal. De overheid drukt zo kunstmatig de prijs van huizen die in werkelijkheid aanzienlijk meer waard zijn. Huiseigenaren worden zo letterlijk voor tonnen bestolen. Een eerlijke prijs betekent, dat niet iedereen in NL kan wonen, net zoals ook niet iedereen zich een huis in Zwitserland of Monaco kan veroorloven. Geef verkopers een eerlijke en dus marktconforme prijs en stop deze diefstal!
 • Alinda Jorritsma

  10 maanden geleden
  Zeer goed. Maar ja ze hebben in Rotterdam al jaren een burgemeester die niet misstaan had als minister president…
 • Wim Bok

  10 maanden geleden
  Een goede zaak maar het zou landelijk beleid moeten zijn. Het afschaffen van het tijdelijke huurcontract en het reguleren van de huren is een andere noodzakelijke maatregel. Een huis is verworden van een belegging, speculeren op waarderstijging, tot een geldgenerator. Een piramidespel waarbij de huurder de portemonnee van de vastgoedboer spekt. Een van de oorzaken van de ontwrichte woningmarkt naast gratis geld en alle voordeeltjes voor huizenkopers (hra, overdracht vrij, jubelton).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam