Volledig scherm
Greta Thunberg. © EPA

Rotterdam gaat klimaatactiviste Greta Thunberg uitnodigen voor bezoek

De Rotterdamse gemeenteraad gaat de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16) uitnodigen voor een bezoek aan de stad. Een motie hiervoor van de Partij voor de Dieren werd gisteravond tijdens de raadsvergadering aangenomen.

Fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren deed het voorstel in de raadsvergadering. De motie werd aangenomen met 26 stemmen vóór en 17 stemmen tegen. Alleen Leefbaar Rotterdam, VVD en PVV stemden tegen.

,,We willen haar uitnodigen omdat ze een boegbeeld voor de jeugdige generatie is’’, laat Van der Velden weten in een reactie. ,,Thunberg heeft een duidelijke boodschap: denk aan onze generatie, denk aan ons klimaat en denk aan onze toekomst. Die boodschap past bij een betrokken stad als Rotterdam.’’

Warmtenet

Van der Velden zou graag zien dat Thunberg in gesprek gaat met scholieren en de Rotterdamse gemeenteraad komt toespreken. ,,Zeker met het oog op de energietransitie in de Rotterdamse haven en de aanleg van het warmtenet.’’

Eerder deze maand werd bekend dat Thunberg op 20 november naar Den Haag komt om de Internationale Kindervredesprijs 2018 in ontvangst te nemen. De prijs wordt uitgereikt door aartsbisschop Desmond Tutu.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam