Volledig scherm
De Formule E in Parijs. © BSR Agency

Rotterdam: geen schone Formule E

Rotterdam zal geen moeite doen om de Formule E, het elektrische broertje van de Formule 1, naar de stad te halen. D66 en VVD wilden graag dat de 'geruisloze' race in Rotterdam zou worden gehouden omdat het past bij de wens een schone, innovatieve en levendige stad te zijn.

Het gemeentebestuur zet echter alles op alles om het Songfestival, de start van de Tour de France en de Youth Olympic Games binnen te halen. Ook bij deze sportevenementen kan er volgens het college aandacht zijn voor energietransitie en duurzaamheid.

Daarnaast heeft Eindhoven onlangs al laten weten de Formule E graag in deze stad te organiseren. ,,Wij ondersteunen deze lobby van harte en daar waar nodig delen wij onze kennis en ervaring met het organiseren van grote evenementen met Eindhoven.''

De straten in het Rotterdamse centrum waren jarenlang het decor van City Racing Rotterdam, waar Formule 1-wagens zonder de wens de snelste te zijn met veel gebrul door de straten scheurden.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam