Volledig scherm
De regenboogvlag wappert op het stadhuis aan de Coolsingel. © AD

Rotterdam hijst regenboogvlag als protest tegen omstreden Nashville-verklaring

Rotterdam heeft vanochtend de regenboogvlag gehesen op het stadhuis als protest tegen de Nashville-verklaring, het Amerikaanse manifest waarin christenen homoseksualiteit afwijzen. 

In de vergadering van het stadsbestuur is vanochtend besloten om duidelijk te maken dat Rotterdam een LHBTI-vriendelijke stad is. ,,Wij streven in Rotterdam een ontspannen, veilige samenleving na voor iedereen’’,  aldus de woordvoerder van Bert Wijbenga, wethouder Samenleven. Meer gemeenten hebben als statement de regenboogvlag gehesen. Ook in Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Leiden wappert inmiddels het kleurige dundoek.

De Rotterdamse Christen-Unie/SGP, een collegepartij, heeft gisteren al afstand genomen van het anti-homomanifest, in tegenstelling tot de landelijke SGP.  Op Twitter deed wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding) dat vanochtend nogmaals. ,,Ik herken mij niet in de toon en inhoud van de #NashvilleVerklaring. Daarom heb ik niet getekend en zal ik dat ook niet doen.‘’ Ook zijn collega wethouder Judith Bokhove twitterde over de vlag: ,,Een beetje troosteloos weer....maar de regenboogvlag op het stadhuis fleurt de Coolsingel flink op! :-)

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

  1. Slopershamer houdt flink huis aan zuidzijde van de Lijnbaan

    Slopersha­mer houdt flink huis aan zuidzijde van de Lijnbaan

    De zo kenmerkende glazen verbinding tussen de winkels aan beide kanten van de Lijnbaan wordt gesloopt. Gisteren waren bouwvakkers al met grof materieel in de weer met het verwijderen van deze ‘luchtbrug‘, om de vernieuwing van het winkelgebied - onderdeel van Forum Rotterdam - verder mogelijk te maken. De zaken aan de Coolsingel-kant van dit beroemde shopwalhalla worden dieper en hoger gemaakt, en krijgen een frisse en chique uitstraling.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam