Volledig scherm
Een bezoekje aan Rotterdam is een mooie alternatieve stedentrip, stelt The Guardian. © anp

Rotterdam in lijst beste alternatieve stedentrips van The Guardian

Op zoek naar een mooie, goedkope culturele stedentrip? Dan moet je onder meer in Rotterdam zijn, stelt de Britse krant The Guardian. De Maasstad heeft een plekje in top 10 van 'beste alternatieve stedentrips' bemachtigd. De top 10 bestaat uit aanraders voor toeristen die een keer iets anders willen dan de standaardtrip naar een hoofdstad.

Volledig scherm
Bird is volgens The Guardian een top plek voor live muziek. © AD/Sanne Donders
Volledig scherm
Slapen bij het King Kong hostel is een aanrader, stelt de Britse krant. © AD

Genoemd worden in de top 10 van één of ander lijstje, Rotterdam heeft er inmiddels patent op. De Maasstad had volgens de Britse krant The Guardian met de Markthal al een van de mooiste markten van Europa en staat nu bij de krant ook in de top 10 van 'alternatieve steden' voor een stedentrip.

Architectuur
Amsterdam mag dan mooi zijn, maar Rotterdam heeft iconische architectuur. Het is volgens The Guardian een van de redenen waarom een stedentrip naar de Maasstad te verkiezen is boven een 'standaard' bezoekje aan de hoofdstad.

Volgens de krant is Het Nieuwe Instituut een voor de hand liggende plek om je te verdiepen in architectuur. Tent en Showroom Mama zijn de hoogtepunten van de hedendaagse Rotterdamse kunst. En ook het nachtleven is volgens The Guardian uitstekend met onder meer de live-muziek bij Bird en de top underground dj's die door Perron naar de stad worden toegetrokken.

Culturele hoogtepunt
Het absolute culturele hoogtepunt is het North Sea Jazz Festival, schrijft de Britse krant. ,,Het festival viert dit jaar zijn veertigste verjaardag met een met sterren bezaaide line-up.''

Het recent geopende hostel King Kong aan de Witte de Withstraat is een goede plek om de nacht door te brengen. ,,Het is een van de coolste plekken om te verblijven, omgeven door bars en restaurants,'' stelt de krant.

Behalve Rotterdam staan in de top 10 ook Gent (België), Lyon (Frankrijk), Leipzig (Duitsland), Segovia (Spanje), Porto (Portugal), Linz (Oostenrijk), Turijn (Italië), Göthenborg (Zweden) en Belgrado (Servië).





In samenwerking met indebuurt Rotterdam