Volledig scherm
Rotterdam telt drie tweesterrenrestaurants. Eentje daarvan is Parkheuvel (foto) aan de Heuvellaan. © Sanne Donders

Rotterdam in top drie culinaire bestemmingen

Wie een culinaire vakantie wil houden in eigen land moet in Rotterdam zijn. De stad staat samen met Zwolle en Maastricht in de top drie van populairste culinaire bestemmingen.

Hotelboekingssite Booking.com vroeg haar bezoekers welke stad ze mede-vakantiegangers aanraden voor een vakantie waarbij eten en drinken de voornaamste bezigheid is. Rotterdam telt zeven sterrenrestaurants, drie met twee sterren en vier met één ster. Maastricht telt vier sterrenzaken en Zwolle eentje: de Librije met drie sterren.

Internationaal gezien is Tokyo the place to be voor lekkerbekken, gevolgd door São Paulo. Booking.com stelt dat het eten ter plekke steeds belangrijker wordt bij het kiezen van een vakantiebestemming. Maar liefst drie op de vier vakantiegangers laat dit meespelen bij de keuze voor een reis.

  1. Emotionele agent: ‘Zeg niet tegen kinderen dat we ze komen halen’

    Emotionele agent: ‘Zeg niet tegen kinderen dat we ze komen halen’

    Het gedreig van ouders tegen hun kinderen dat de politie ze komt halen als ze niet gehoorzamen, zit een agent van het Rotterdamse team IJsselland zo dwars dat hij zijn gevoelens heeft gedeeld op Facebook. ,, Stel je voor dat jouw kleine kroos betrokken raakt bij een (auto)ongeluk, dat je kind wordt vermist of er brand uitbreekt… Juist dan kan het van levensbelang zijn dat kinderen mij of mijn collega’s in uniform vertrouwen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam