Volledig scherm
Onder meer voor de bakfiets wordt meer ruimte gemaakt in negen Rotterdamse wijken. © anp

Rotterdam investeert in negen bakfietswijken

Rotterdam krijgt negen bakfietswijken. Dat heeft het stadsbestuur vanmorgen bekend gemaakt. Deze wijken worden aantrekkelijk gemaakt door de aanleg van parkjes, brede stoepen en de aanwezigheid van goede scholen, zodat meer rijkere gezinnen zich er gaan vestigen. Het project gaat in eerste instantie van start in Middelland, Nieuwe Westen en het Oude Noorden.

,,Gezinnen met kinderen wijken vaak uit naar omliggende gemeenten zoals Capelle aan den IJssel en Spijkenisse,'' zegt verantwoordelijk wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam). ,,We willen juist deze gezinnen ook hier houden door een leuke woonomgeving voor ze te creëren.''  

Aantrekkelijk voor gezinnen
Ook voor de bakfiets wordt extra ruimte gemaakt in deze wijken. Bijvoorbeeld door inpandige fietsparken. De gemeente heeft de komende vier jaar 4,5 miljoen euro uitgetrokken om de bakfietswijken aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Het stadsbestuur hoopt in de negen wijken in totaal 350 'kansrijke gezinnen' te trekken.

Als het project komend jaar succesvol is in de eerste drie wijken, worden ook het Liskwartier, Nieuw Crooswijk, Kralingen-West, Katendrecht en de Kop van Zuid-Entrepot aangewezen als bakfietswijk. ,,Deze wijken zijn al op de goede weg en kunnen met een extra zetje vanuit de gemeente zich nog verder ontwikkelen,'' zegt Schneider.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam