Volledig scherm
Rotterdam is volgens de ING de meest vervuilende stad van Nederland. © ANP

Rotterdam is de grootste vervuiler van Nederland

Rotterdam is de meest vervuilende stad van Nederland. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van het economisch bureau van de ING. 

De constatering van de bank is geen verassing, want dat de Rotterdamse regio met z'n haven en zware industrie verantwoordelijk is voor veel broeikasgas is al langer bekend. Wel opvallend zijn de regionale verschillen, want Den Haag behoort tot de laagste uitstoters.

Het bedrijfsleven is in Nederland gemiddeld verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de uitstoot van broeikasgas en huishoudens 20 procent. Het halen van de klimaatdoelstellingen is volgens ING-econoom Rico Luman nog een hele opgave. Bij de zware industrie is nog een wereld te winnen, zegt hij, maar milieuvriendelijker oplossingen zijn vaak nog niet rendabel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

 1. Charlois door Tasha's lens: fotografe portretteert buurtbewoners
  Video

  Charlois door Tasha's lens: fotografe portret­teert buurtbewo­ners

  ,,Ze begon me meteen te fotograferen, zonder het te vragen. Dat was niet de bedoeling'', zegt Richardson. Toen ze er iets van zei, verontschuldigde Tasha Orlova zich en legde ze uit waarom ze in de zaak was. ,,Om inwoners uit Charlois te fotograferen en ze zo dichter bij elkaar te brengen'', zegt Tasha. ,,Mensen wonen wel bij elkaar in de straat of buurt, maar hoe goed kennen ze elkaar nou echt?'' En dus trok Orlova er met haar camera op uit in Rotterdam-Zuid. Charlois in. Bakkers, kappers, mensen op straat. ,,Want ieder mens is interessant en heeft een mooi verhaal. Dat mogen mensen best van elkaar weten.''
 2. Tranen bij sprookjesaanzoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'
  Video

  Tranen bij sprookjes­aan­zoek: ‘Iedereen mag zichzelf zijn'

  Vol verbazing kijkt Raymond van Bodegom (31) om zich heen als hij vanmiddag al zijn vrienden, familie en buren bij zijn woning in Spijkenisse ziet staan. Een ballon in de vorm van een zilveren ring verraadt stiekem waar het om gaat. Dan als een ware prins op het beige paard maakt de 38-jarige Nicolas Lowijs zijn entree. Aan het eind van de rode loper staat een emotionele Van Bodegom toe te kijken. Hij antwoordt volmondig ja als zijn partner hem ten huwelijk vraagt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam