Volledig scherm
Het rijk geeft Rotterdam 6,5 miljoen euro extra om versneld de luchtverontreiniging in de stad aan te kunnen pakken. © ANP

Rotterdam krijgt bulk van extra geld voor schone lucht

Rotterdam krijgt 6,5 miljoen extra van het rijk om versneld de luchtverontreiniging aan te pakken. 

Dat geld komt uit een potje van 10,35 miljoen voor zeven grote steden - Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Arnhem, Eindhoven en Den Bosch - om aan de Europese waarden voor luchtverontreiniging te voldoen. De Maasstad krijgt zoveel omdat blijkt dat de stad nog te veel ‘knelpunten’ heeft.

Wethouder Adriaan Visser laat weten de nieuwe miljoenen uit te willen geven aan het ontlasten van de Maastunnel, en daarmee hopelijk ook de ’s Gravendijkwal, een van de vieste straten van de stad. Wel zonder dat de rest van het verkeer daar last van heeft, schrijft Visser in de brief aan de gemeenteraad. Hoe hij dat wil aanpakken, laat hij echter nog in het ongewis.

Ook gaat een deel van het geld naar een proef met walstroom voor zeeschepen die in de stad aanleggen, zoals bij de Parkkade. Daarnaast start ook een pilot om bouwverkeer efficiënter te maken, door verschillende bouwprojecten vanuit één punt in de stad te bedienen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam